piątek, 20 marca 2015

Sałatka z komosą ryżową i mango / Quinoa Mango Salad

Dzisiaj szybki wpis. Taki jak moja sałatka. Jej czas przygotowania to właściwie czas gotowania komosy ryżowej. Koniecznie spróbujcie! Idealna na lunch, do pracy lub na kolację. Idealna na nadchodzącą wiosnę. Idealna dla wegetarian, wegan, osób na diecie bezglutenowej i odchudzającej. Idealna dla każdego:)

Today very quick post, like my salad is. The time to prepare it is no more than time for cooking quinoa. Absolutely try it! It is ideal for lunch, dinner or to takes it to work. It is ideal for comming spring. It is ideal for vegetarians, vegans, for people beeing on a gluten-free or reduction diet. Ii is ideal for everybody!



SKŁADNIKI:

ulubiona sałata (u mnie rzymska i roszponka)
3 łyżki suchej komosy ryżowej + woda do gotowania
1/3 awokado
1/3 mango
kawałek czerwonej i żółtej papryki
kilka plasterków ogórka
2 krążki cebuli czerwonej

oliwa z oliwek, ocet jabłkowy
pieprz, oregano



INGREDIENTS:

favourite lettuce 
3 tbsp dry quinoa + water to cook
1/3 avocado
1/3 mango
piece of red and yellow pepper
few slices of cucumber
2 circules of red onion

olive oil, apple cider vinegar
black pepper, oregano





PRZYGOTOWANIE:

Komosę gotujemy. W tym czasie na talerz wykładamy sałatę, pokrojone warzywa (papryki, ogórek, cebula) i owoce (mango, awokado). Gotową i ostudzoną komosę dodajemy do sałatki, polewamy oliwą, octem i przyprawami. Gotowe!:) 



INSTRUCTIONS:

Cook quinoa. At the same time, put lettuces on your plate, sliced vegetables (peppers, cucumber, onion) and fruits (mango, avocado). Cooked and cooled quinoa add to salad, pour olive oil and vinegar and spice it with spices. Ready!




Zielono mi! Wiosenny detoks

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję ślicznie za odwiedziny!
Jeśli spodobał Ci się post, to z przyjemnością o tym przeczytam:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...