piątek, 6 marca 2015

Dip twarogowo-łososiowy z koperkiem i cytryną / Salmon cheese dip with dill and lemon

Szara, wietrzna, pochmurna i deszczowa pogoda za oknem sprawia, że niemalże popadam w depresję... Chcąc tego uniknąć, staram się przynajmniej w mieszkaniu dodać trochę życia:)
Dzisiejszy przepis to sposób na szybką, prostą przekąskę w ciągu dnia, bogatą w białko i zdrowe tłuszcze! 

Grey, windy, cloudy and rainy weather makes me depressed....To avoid it, I try to give my home a fresh and colourful look. 
Today, I made a quick and simple high-proteins and high-fats snack good for your health!



SKŁADNIKI:

30g łososia wędzonego
100g serka twarogowego niskotłuszczowego (u mnie Speisequark)
1 łyżeczka koperku świeżego lub suszonego
1 łyżeczka soku z cytryny
pieprz



INGREDIENTS:

30g smoked salmon
100g cottage cheese (I used Speisequark)
1 tsp fresh or dried dill
1 tsp fresh lemon juice
pepper






PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki miksujemy i podajemy z ulubionymi warzywami lub pieczywem.




INTRUCTIONS:

Throw all the ingredients into a food processor, give it a whirl and serve with your favourite vegetables or bread. 







Wiosenny detoks

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję ślicznie za odwiedziny!
Jeśli spodobał Ci się post, to z przyjemnością o tym przeczytam:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...