SKŁADNIKI:
2 małe buraki
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki oleju kokosowego
pieprz, sól himalajska
1/2 opakowania rukoli
kilka pomidorków koktajlowych
camembert kozi
duża garść orzechów włoskich
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka oleju z pestek dyni
1/2 łyżki miodu
1/2 łyżki octu balsamicznego
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Buraki karmelizowane
- Buraki ugotuj (ale nie rozgotuj). Następnie obierz ze skórki i pokrój w plastry.
- Na rozgrzanej patelni rozpuść olej kokosowy.
- Wlej syrop klonowy i miód.
- Po chwili dorzuć plastry buraka.
- Smaż tak długo, aż syrop z miodem zacznie gęstnieć i "oblepiać" warzywo.
Sałatka
- Rukolę umyj i osusz ręcznikiem kuchennym.
- Pomidorki umyj i przekrój na pół.
- Camembert pokrój w trójkąty.
- Orzechy pokrój na mniejsze kawałki.
Dressing
- Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
- Wszystkie składniki (plasterki buraka, kawałki sera, pomidorki i orzechy) ułóż na rukoli i polej dressingiem. SMACZNEGO!
********
Razem z ekipą CODZISW.MENU stworzyliśmy dla Was przepisy na cały dzień:
Śniadanie dla Niej
Śniadanie dla Niego
Walentynkowy obiad
Romantyczną kolację (mój przepis)
Odrobinę słodyczy
Zachęcam Was do wypróbowania tych pyszności, a na pewno Wasza bliska osoba Wam podziękuje:)
Do sesji wykorzystałam produkty DUKI.
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuń