SKŁADNIKI:
500g filetu z indyka
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1/2 opakowania curry
4 łyżki oleju rzepakowego
(odrobina oregano, bazylii lub ulubionych ziół opcjonalnie)
*****
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyj i natnij tak, aby powstał jeden duży płat.
Folią spożywczą przykryj i rozbij delikatnie tłuczkiem.
Następnie polej 2 łyżkami oleju po wewnętrznej stronie indyka, wyciśnij 2 ząbki czosnku, posyp 1/4 opakowania curry, przypraw solą i pieprzem oraz ewentualnymi ziołami wedle uznania i wszystko rozetrzyj równomiernie po całości.
Mięso zwiń w roladę, polej pozostałymi 2 łyżkami oleju po zewnętrznej stronie, przypraw pieprzem i resztą curry.
Zwiń ciasno w folię aluminiową i piecz w temperaturze 190stopi przez godzinę.
Super pomysł na pieczeń :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuń