Zadaniem konkursowym było odtworzenie podanego przepisu i zrobienie zdjęcia swojej wersji przepisu. Muszę przyznać, że kurczak był pyszny i jak najbardziej wpisuje się w moje kupki smakowe, dlatego z chęcią podzielę się z Wami przepisem na to Mistrzowskie Danie, bo warto! Zapraszam!
SKŁADNIKI:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
2 łyżeczki sera koziego
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
odrobina sosu sojowego
odrobina soku z cytryny
siekany świeży tymianek
listki bazylii
2 garści zielonej fasolki
sałatka
3 duże pomidory
2 kulki sera mozzarella
świeże listki bazylii
oliwa
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy marynatę z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku, odrobiny sosu sojowego, odrobiny soku z cytryny i siekanego świeżego tymianku.
W dwóch piersiach kurczaka robimy kieszonkę, doprawiamy kurczaka solą i pieprzem, smarujemy marynatą, również w środku kieszonki. Do środka wkładamy trochę sera koziego i całe listki bazylii, mięso spinamy 2 wykałaczkami.
Zostawiamy na 30 minut aż mięso przejdzie marynatą.
Zieloną fasolkę gotujemy i polewamy tą samą marynatą.
Piersi z kurczaka grillujemy z każdej strony na rumiano kilka razy przewracając, aby w środku "doszło".
Przygotowujemy sałatkę: 3 duże pomidory i 2 kulki mozzarelli kroimy w kostkę, świeże listki bazylii siekamy w cieniutki paseczki, łączymy w misce, doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i skrapiamy obficie oliwą.
Po oryginalny przepis zapraszam tutaj.
Ja zmieniłam tylko szparagi na fasolkę zieloną.
SMACZNEGO!!!!:)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Dziękuję ślicznie za odwiedziny!
Jeśli spodobał Ci się post, to z przyjemnością o tym przeczytam:)