Pesto możesz użyć również do wielu innych potraw, tj. makaronu, mięsa, ryb i warzyw, a także jako zamiennik masła czy pasty na kanapkę.
SKŁADNIKI:
pesto
100g rukoli
1 ząbek czosnku
4 łyżki tartego parmezanu
5-6 łyżek oliwy z oliwek
1 płaska łyżka masła orzechowego (100%)
2 łyżki prażonego słonecznika
sól morska, pieprz
cukinia
parmezan
oliwa
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki na pesto zmiksuj.
Cukinię zetrzyj na tarce, bądź użyj specjalnej krajalnicy spiralnej do warzyw.
Cukinię wymieszaj z 2 łyżkami pesto, posyp parmezanem, skrop oliwą.
Jedz na ciepło lub na zimno.
SMACZNEGO!
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuń:) Dziękuję :)
Usuń