SKŁADNIKI:
granola
3 łyżki płatków quinoa
3 łyżki płatków jaglanych
3 łyżki amarantusa ekspandowanego
1 łyżka ziaren słonecznika
1 łyżka ostropestu plamistego
1 łyżka babki płesznik
1 łyżka siemienia lnianego
7 szt. daktyli + woda do zalania
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżka (ok. 20g) masła orzechowego 100%
szczypta soli i stewii 100%
serek
300g lekkiego serka naturalnego Bieluch
ziarenka z 1 laski wanilii
1/2 łyżki miodu
szczypta stewii 100%
owoce
kilka malin
kilka borówek
kilka truskawek
świeże listki mięty
PRZYGOTOWANIE:
granola
Nagrzać piekarnik do 180stopni.
Daktyle zalać gorącą wodą (tyle, aby przykryć owoce).
Odstawić na kilkanaście minut.
Dodać masło orzechowe, szczyptę stewii i syrop klonowy. Zmiksować.
Gotowy mus dobrze wymieszać z pozostałymi składnikami.
Granolę wyłożyć na blaszkę lub papier do pieczenia i piec 10-15min (aż lekko się zarumieni i stanie się chrupka).
serek
Serki wymieszać z miodem i wanilią. Dosłodzić odrobiną stewii, jeśli zajedzie taka potrzeba.
Do słoika wyłożyć porcję granoli, na to serek i świeże owoce z listkiem mięty i na wierzchu posypać granolą.
Zdecydowanie polecam!!
A Wy lubicie domowe granole?
Czy jednak sięgacie po te ze sklepowej półki z masą dziwnych składników i cukru?:)
pysznie to wygląda! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuńZdrowe pyszności :)
OdpowiedzUsuń