SKŁADNIKI:
(mały słoiczek)
1/2 dojrzałego awokado
2 łyżki naturalnego kakao odtłuszczonego
3 łyżki mielonych orzechów laskowych
3 łyżki mleka / niesłodzonego napoju kokosowego
2 łyżeczki masła orzechowego 100% (zmiksowane orzechy ziemne na masło)
1 łyżka syropu klonowego
stewia (jeśli za mało słodkie)
wanilia mielona do smaku (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki dobrze wymieszać:)
Smarować kanapki, naleśniki, wafle ryżowe i inne pyszności.
Przechowywać w lodówce.
Awokado ma specyficzny posmak, który jest mniej wyczuwalny, gdy się doda masło orzechowe. Więc nie pomijajcie tego składnika!:)
P.s. A Wy lubicie takie domowe i zdrowe smarowidła?:)
Smacznie! :)
OdpowiedzUsuń:) oj tak!!:)
OdpowiedzUsuńSuper krem :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńKrem przepyszny. Jak przeczytalam przepis,od razu wzielam sie za robienie kremu. Przeszedl moje oczekiwania:-). Mega smaczny i jest o niebo lepszy,od wersji z bananem. Zjadlam krem z nalesnikami. Od dzisiaj,to moje ulubione smarowidlo;-). Gratuluje pomyslowosci:-).
OdpowiedzUsuńBaaaaaaardzo się cieszę! Sama byłam pod wrażeniem, że takie smaczne wyszło!:)
UsuńBez cukru, a nadal smaczny!
OdpowiedzUsuńpyszny i zdrowy krem
OdpowiedzUsuń