SKŁADNIKI:
kurczak
200g filetu z kurczaka
5-6 pomidorków suszonych w oleju
1 łyżeczka fety
kilka listków świeżej bazylii
czosnek niedźwiedzi, oregano, sól, pieprz
5-6 pomidorków suszonych w oleju
1 łyżeczka fety
kilka listków świeżej bazylii
czosnek niedźwiedzi, oregano, sól, pieprz
sałatka z musem
garść szpinaku
4 pomidorki koktajlowe (różne kolory)
kilka plasterków rzodkiewki i ogórka szklarniowego
1/2 mango
sól, pieprz
1/2 łyżeczki musztardy
1/2 łyżeczki oleju z pestek dyni
4 pomidorki koktajlowe (różne kolory)
kilka plasterków rzodkiewki i ogórka szklarniowego
1/2 mango
sól, pieprz
1/2 łyżeczki musztardy
1/2 łyżeczki oleju z pestek dyni
PRZYGOTOWANIE:
Kurczak
- Pomidory pokrój na małe kawałeczki, wymieszaj z fetą i posiekaną bazylią.
- Filet z kurczaka umyj, oczyść z chrząstek i tłuszczu.
- Mięso rozbij delikatnie tłuczkiem, nasmaruj odrobiną oleju z pomidorów, przypraw pieprzem, solą, czosnkiem i oregano.
- Wewnętrzną stronę mięsa wypełnij pastą pomidorową i zwiń w roladę. Zewnętrzną stronę dopraw dodatkowo przyprawami.
- Na rozgrzaną patelnię (z olejem lub bez) wyłóż faszerowanego kurczaka i smaż z dwóch stron do momentu, aż straci swoją surowość. W razie potrzeby podlej patelnię wodą.
Sałatka z musem
- Mango obierz i zmiksuj. Dodaj szczyptę soli i pieprzu, olej oraz musztardę. Wymieszaj.
- Szpinak umyj. Dodaj połówki pomidorków, plasterki rzodkiewki i ogórka.
Pychotka! :)
OdpowiedzUsuń