SKŁADNIKI:
3 pełne łyżki komosy ryżowej
1 mały pęczek natki pietruszki
1/4 cebuli czerwonej
1/2 papryki czerwonej
1 ogórek gruntowny
feta, oliwki, czosnek (snack pack) z Apetiny
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka siekanej świeżej mięty
szczypta soli morskiej i pieprzu
odrobina chili (opcjonalnie)
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki musztardy
1/2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę, ogórek i paprykę drobno pokrój w kosteczkę.
Otwórz opakowanie Apetiny i wyjmij oliwki, kilkanaście kosteczek fety i kilka ząbków czosnku.
Natkę i miętę posiekaj.
Sok z cytryny oliwę, musztardę, przyprawy i słodzidła wymieszaj ze sobą.
Gotowym sosem polej sałatkę.
SMACZNEGO!! :)
Smacznie
OdpowiedzUsuńBardzo fajna kompozycja :)
OdpowiedzUsuń