SKŁADNIKI:
140g groszku
20g pestek słonecznika
4 łyżeczki oliwy z oliwek
2-4 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżeczki koperku
szczypta soli morskiej, pieprz
plasterki cukini
kilka jajek przepiórczych
plasterki łososia wędzonego
plasterki cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Słonecznik upraż na patelni. Zmiksuj razem z groszkiem, oliwą, sokiem z cytryny i koperkiem.
Dopraw wedle uznania szczyptą soli i sporą dawką pieprzu.
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo i obierz ze skorupki.
Plasterki cukinii (można je podsmażyć na grillu lub podać na surowo) posmaruj warstwą pasty z groszku. Następnie wyłóż na nie po połówce jajka, po małym kawałku łososia i plasterku cytryny.
Tak przygotowane przekąski w sam raz są na małego głoda:)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna kompozycja smaków :)
OdpowiedzUsuń